Uzun zamandır hem gelinin hem de damadın beklediği nişan dönemi gün geçtikçe yaklaştığında iki tarafta tatlı beş telaşa kapılmaktadır. Evliliğe adım atacak yollardan  en kıymetli ve bir nevi dün provası olan bu nişanda her iki tarafta şık görünmek istese de kadınlar için her zaman kendi görünümleri daha önemli olabilmektedir. Nişan saç modelleri ise şu şekildedir:

  • Eğer nişanınız balo salonunda olacak ise kesinlikle ışıltılı topuz nişan saç modelini tercih etmeniz gerekmektedir.
  • Ancak nişanınız kır alanlarında olacak ise tercihinizi burgulu nişan saç modelinden yana yapabilirsiniz.
  • Nişanınız ev ortamında olacak ise dalgalı nişan saç modelini tercih edebilirsiniz.
  • Restoran tarzı alanlarda nişan yapılacak ise dağınık topuz nişan saç modelini tercih edebilirsiniz.
  • Ancak daha doğal görünmek istiyorsanız çiçek aksesuarlı nişan saç modelini de tercih edebilirsiniz.

Nişan Saç Modelleri Seçerken Dikkat Edilecekler 

Evlenme teklifi edildikten sonra yapılan nişanda hem gelin, hem damat özel günleri olması nedeniyle o güne özel şekilde hazırlanmaktadır. Ancak nişan saç modelleri arasında seçimi yapacak gelinin birden çok detaya dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü özellikle kendi nişanında gelin ve damat çok fazla göz önünde olduğundan her detaylarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Peki, nişanda gelinin tercih edecek saç modellinde dikkat etmesi hususlar nelerdir?

Nişan gününde yapılacak saç modeli kesinlikle yüz tipine göre tercih edilmelidir. Örneğin oval yüze sahip olan gelinin tercihi ışıltılı topuzlardan yana olabilir. Ancak yuvarlak yüz hatlarına sahip olan gelin ise tercihini dağınık topuz nişan saç modellerinden yana yapabilmektedir. Kalp yüz yapısına sahip olan gelinlerin tercihi ise daha çok çiçek aksesuarlı topuz ya da at kuyruğu  nişan saç modellerinden yana olması gerekir.

Kare yüz tipine sahip olan gelinlerde nişan saç modellerinden burgulu olanını tercih etmesi gerekmektedir.

Nişan Saç Modelleri Nelerdir
Nişan Saç Modelleri Ve Makyaj Nasıl Olmalı

İlgili Link: Hafif Topuz Modelleri

Ayrıca nişan saç modelleri tercih edilirken elbise yaka detaylarına da önem vermek gerekir. Örneğin v yakalar genellikle boynu çok açık bırakmaktadır. Bu nedenle v yakalı elbiselerde açık dalgalı nişan saç modeli tercih edilmelidir.

Nişan Saç Modelleri Ve Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Kadınların hayatında en önem verdikleri dönemlerden birisi ise nişan dönemidir. Nişan düğünü tarihi geldiğinde ise kadınlar her şeyin en güzelini olmasını istemektedir. Özellikle nişanda kadınlar kıyafetin yanı sıra saç modeli ve makyajıma çok önem vermektedir. Ancak nişan saç model ve makyajları konsept ve kıyafete göre hazırlanmalıdır. Ayrıca yapılacak olan saç modelinin, nişan düğünün hangi ortamda yapılacağına göre de karar kılınmalıdır. Ev, balo salonu ya da restoranlarda yapılacak nişan ortamına göre elbise, makyaj ve saç modeli tercih edilmelidir.

İlgili Link: En Şık Dağınık Saç Modelleri

Eğer nişan ev ya da bahçe ortamında yapılacak ise nişan saç modelleri ve makyaj modeli seçimi yapılırken gelinin daha sade modelleri tercih etmesi gerekmektedir. Ancak nişan balo salonunda ya da şık bir restoranda yapılacak ise gelin nişan saç model tercihini kesinlikle ışıltılı saç modellerinden yana yapmalıdır. Bütün bu bilgiler ışığında son zamanlarda ön plana çıkan nişan saç modelleri konseptlerini aşağıdaki gibi sıralamak da mümkün olmaktadır:

  • Nişan topuzu modeli
  • Salık nişan saç modeli
  • Nişan maşalı saç modeli
  • Örgülü nişan saç modeli
  • Dağınık topuz nişan saç modeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here